Възстановяване на Мрамор

MramorFix може да осигури цялостна оценка на вашите специфични нужди или проблем по отношение на възстановяване на вашите каменни настилки.
Ще ви дам един кратък преглед на техниките, използвани от MramorFix за получаване на най-добър резултат при възстановяването.

Естествените каменни настилки са основен строителен материал, използван от човека. Грижите за поддръжката им без съмнение са едни от най-старите задачи, изпълнявани от нашите предци. Методите, използвани от MramorFix, съчетани с години опит в реставрацията на каменни настилки ще превърнат вашите уморени и захабени каменни подове в образци на красотата!

Елементи от Реставрацията на Мрамора

Шлайфане

диамантено шлайфанеШлайфането е част от процеса на възстановяване на мрамора,  при който се използват абразивни диамантени дискове за премахване на големи количества материал. Този процес е особено полезен, когато при самото поставяне на мрамора са останали ръбове, имащи нужда от изглаждане. Обикновено се препоръчва когато има дълбоки петна или драскотини или когато клиента има нужда от напълно плосък, безшевен и гладък под. По време на реставрацията се използва мокър или сух процес, в зависимост от материала с който се работи и физическите ограничения, където отстраняването на кашата би било проблем.

Хонинг

Хонинг е нещо средно между шлифоване с едър абразив и полиране – с хонинг не могат да бъдат изгладени ръбове от неправилен монтаж (неравномерно поставени плочки), но могат да бъдат изгладени драскотини. Въпреки това, то ще изглади страните на камъка преди окончателното завършване (полиране), ако е необходимо. Това междинно шлайфане на каменните настилки е много популярно, тъй като то е по-подходящо и издържливо на ежедневно износване. Приглушените тонове получени по този начин също така са по-подходящи за някои декорни стилове от силното полиране.

Полиране

полиране на мраморСилният блясък който можете да видите понякога върху каменни настилки е резултат на изглаждане с фини абразиви. Повечето професионалисти по време на реставрация ще използват диамантени абразиви, за да усъвършенстват камъка, след което ще преминат към прахов абразив, за да постигнат крайния резултат приличащ на лак! Абразивният прах се втрива в пода със специална машина използваща вода и подложки от полиестерни влакна. Прахът се превръща в каша, докато не се постигне лакиран резултат. След това тази каша се премахва със специален екстрактор и камъкът се изплаква, за да се премахнат и последните частици прах. Това е сравнително прост процес, но изисква доста практика и подробно разбиране на капризите на различните видове камък, за да се постигне успешно възстановяване.

Кристализация

Терминът кристализация е навлязъл в езика на бизнеса за полиране на мрамор, за да обясни процеса на връщане на блясъка на мраморните повърхности. Процесът на кристализация се състои от пръскане на течност върху мраморните плочки и шлайфане със стоманена вълна монтирана на полировъчна машина. Металната вата генерира топлина от триене и химически реагира с мрамора, създавайки чисто ново съединение върху повърхността на камъка. Този процес защитава повърхността на камъка, осигурява блясък и дори може да се втвърди камъка, разширяване на неговия живот. Този процес трябва да се извършва само от опитни професионалисти, които са напълно наясно с всички деликатни подробности.

Запечатване (запечатка)

За да завършите възстановяването, да се защити и поддържа качеството на различни видове камък, се използват различни типове импрегнатори. Те създават защитна бариера върху повърхността на камъка, която отблъсква разляти течности които иначе се абсорбират и повреждат камъка. Това действие е перфектният завършек при възстановяването и поддръжката на гранит и мрамор. Запечатването на камъка е една от най-важните услуги, които предлагаме!
Има много видове запечатващи импрегнатори, всеки от тях има различни методи за приложение. Някои проникват в камъка и създават химически устойчива бариера, отблъскваща течности и предотвратяваща петна от попиването на тези течности. Подобряващите запечатки повишават качеството на оцветяване и дълбочината на цвета на камъка, ако той е бил осветяван дълго време от слънчева светлина или е захабен от употреба или химия. Допълнително тези запечатки дават “мокър вид”, блясък и лъскавина. Като част от поддръжката на камъка, запечатката трябва да се поставя през определени периоди от време. Ако камъкът става по-труден за почистване и е загубил блясъка си, може би е необходимо ново полиране и запечатване.

Поддръжка

За да запазим гранита или мрамора в добро състояние и да ги предпазим от оцветяване, надраскване и захабяване, ние можем да осигурим услуги за редовна поддръжка на вашите настилки. Можем да ви посещаваме през определени предварително уговорени интервали от време, за да се за да поддържаме вашия гранит или мрамор в идеално състояние. Освен това ние ще полираме износените от употреба области за пълно възстановяване. Поддържаният гранит или мрамор предоставя на посетителите впечатление, че те са в рамките на красива и добре поддържана среда. Редовната поддръжка ще удължи срока на вашата инвестиция в каменни настилки.

Премахване на драскотини и петна

Забелязвате драскотини и петна по мраморните си настилки? Ние сме в състояние да ги премахваме от гранит, мрамор, варовик и др. И да възстановим тези повърхности в автентичния им вид! Повечето драскотини могат да бъдат отстранени чрез полиране или шлайфане.