Полиране и Шлайфане на Мрамор

Цел: да се полират кристалите на повърхността на камъка, за да бъде възстановен блясъка на повърхността.

Когато кристалите в полираната повърхност на камъка се захабят, естествения блясък ще започне да избледнява.
Кристалите в повърхността на камъка отразяват светлината, за да произведе блясък повърхността. Тъй като кристалите се износват от внесени седименти и изтъркване, те трябва да бъдат реполирани с помощта на специални машини. Това ще позволи на кристалите да отразяват светлината равномерно за ярък блясък.

Мраморът идва в широка гама от цветове и варианти и се използва в скулптурата, архитектурата и като строителен материал в продължение на хиляди години, но основната му употреба е за подови настилки.

Полирането на мрамор не е лесна задача – има много изпълнители, които използват прост кристализиращ агент върху вашите настилки, което изглежда прекрасно няколко месеца. След това тези вещества започват бавно да разяждат съставките на мрамора – това не е начина, по който мраморът трябва да бъде третиран!
Използването на правилния изпълнител за полиране на мрамор с правилното оборудване ще ви спести време, пари и главоболия.
Трябва да помните, че мраморът е сравнително мек камък. Съставен е от естествени минерали; професионалистът може да изкара на показ неговия красив блясък без да жертва минералите. Бързите и лесни решения ще ви струват повече след като химикалите проядат през определени минерали и блясъкът изчезне – тогава ще трябва да плащате много за дълбоко възстановяване.
Обадете се на професионалистите днес за безплатно посещение и оглед!