Почистване на Мрамор

Новият мрамор винаги трябва да бъде запечатан с проникваща запечатка, която да помогне за предотвратяване появата на драскотини и пукнатини.

Процесът за възстановяване на стари мраморни настилки e следният:

  1. те следва да бъдат възстановени
  2. почистени
  3. и накрая запечатани

Може да се наложи неколкократно повтаряне на процеса на запечатване при стар мрамор, поне по два пъти годишно за по-добър ефект. Това изгражда необходимата защита за предотвратяване на щети по вашите мраморни настилки. Свържете се с нас и ние ще ви помогнем с поддръжката на всички мраморни настилки и ще ви предоставим експертен анализ за това какъв тип възстановяване може да е необходим.

В началото мраморът се полира и освен ако не е запечатан порестата му структура лесно се оцветява. Мраморът също може да бъде захабен от киселини. Макар мраморът да е камък, той лесно се замърсява, така че, ако разлеете нещо върху него то трябва да бъде забърсано веднага, както бихте направили на дървена повърхност. Също така избягвайте да оставяте чаши без поставки върху мраморни повърхности, защото оставят следи.

Редовното почистване включва измиване на мраморната повърхност с хладка вода и подсушаване с чиста кърпа.
Незапечатаният Мрамор може да загуби част от блясъка си – ако увреждането е минимално опитайте да използвате търговски препарат за почистване и излъскване на мраморни повърхности. За силно захабени и прекомерно износени мраморни настилки ще ви трябва професионално полиране. Нашите специалисти по мрамора имат необходимото оборудване за работа и знаят как да го използват правилно.

Има различни видове петна, които могат да повлияят на мрамора

Органични петна, като чай кафе:
За тези петна ще да бъдат напоени със смес от 20% пероксид и няколко капки амоняк.
Петна, които са на маслена основа:
Например масла от масло, лосиони се нуждаят от внимание веднага след момента на замърсяване. Можете да намалите последиците като разпръснете на повърхността обикновено царевично нишесте. Оставете го да престои няколко часа, изтъркайте с твърда четка и топла сапунена вода. Или забършете с навлажнена кърпа с амоняк.

Петна от ръжда от един предмет като метална лампа на повърхността или метален контейнер могат да бъдат отстранени с препарат за премахване на ръжда. Киселинните петна, например от цитрусови сокове или газирани напитки трябва да се избършат веднага, те могат да затъмнят и замъглят повърхността много бързо. Ако петната изглеждат невъзможни за премахване, нашите професионалисти по мрамора ще ги премахнат и ще върнат обратно красотата на вашите настилки!